17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler ( 4 kişilik)
4 adet sert armut
10 çorba kaşığı pişirilebilir toz tatlandırıcı
½ bardak su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
½ çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne (dondurulmuş da kullanılabilir)
Yapılışı:
Armutları soyun ve dikkatlice sebze oyacağı ile orta kısmını çıkartın. Ceviz ile tarçını karıştırıp armutların içine doldurun. Armutları küçük bir cam fırın kabına yerleştirin. 5 çorba kaşığı pişirilebilir toz tatlandırıcı ve ½ bardak suyu karıştırıp armutların üzerine gezdirin. Pişirme kâğıdı ya da folyo ile cam kabın ağzını sıkıca kapayıp orta ısıda fırında 30 dakika pişirin.
Vişneleri kalan tatlandırıcı ile beraber karıştırıp kısık ateşte küçük bir tencerede kaynatın.
Nişastayı çok az miktarda su ile ezip kaynayan vişne şurubuna yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Vişne sosu koyulaşınca ocağı kapayın ve sosu soğumaya bırakın. Fırınlanmış armutları servis tabağına alın. Vişne sosu ve ceviz ile süsleyip servis yapın. Dilerseniz vişne yerine şeker eklenmeden yapılmış organik vişne reçeli kullanabilirsiniz.
4 adet sert armut
10 çorba kaşığı pişirilebilir toz tatlandırıcı
½ bardak su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
½ çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne (dondurulmuş da kullanılabilir)
Yapılışı:
Armutları soyun ve dikkatlice sebze oyacağı ile orta kısmını çıkartın. Ceviz ile tarçını karıştırıp armutların içine doldurun. Armutları küçük bir cam fırın kabına yerleştirin. 5 çorba kaşığı pişirilebilir toz tatlandırıcı ve ½ bardak suyu karıştırıp armutların üzerine gezdirin. Pişirme kâğıdı ya da folyo ile cam kabın ağzını sıkıca kapayıp orta ısıda fırında 30 dakika pişirin.
Vişneleri kalan tatlandırıcı ile beraber karıştırıp kısık ateşte küçük bir tencerede kaynatın.
Nişastayı çok az miktarda su ile ezip kaynayan vişne şurubuna yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Vişne sosu koyulaşınca ocağı kapayın ve sosu soğumaya bırakın. Fırınlanmış armutları servis tabağına alın. Vişne sosu ve ceviz ile süsleyip servis yapın. Dilerseniz vişne yerine şeker eklenmeden yapılmış organik vişne reçeli kullanabilirsiniz.