Vanİlyali kİraz reÇelİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
1 kg[COLOR=#660033] kiraz[/COLOR]
1 kg toz şeker
1 çorba kaşığı vanilya
1 adet[COLOR=#660033] limon[/COLOR]

Kirazların çekirdekleri alınır bir tencereye konur. Üzerine şeker katılır. Tencerenin kapağı kapatılır. En az 3 saat sulanması için beklenir. Sonra kısık ateşe konur, şeker tamamen eriyince köpüklenmeye başlar, köpükler alınır. Meyvenin rengi değişince[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu katılır. 5-10 dakika kaynayınca vanilya eklenir, karıştırılır. Reçel tencerede soğutulur. Sonra kavanozlara doldurulur.
 
Geri
Üst