Vanillyalı Kakaolu Bisküvi

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem yarım su bardağından biraz fazla tereyağı ve pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya esansı
yarım su bardağından az kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı un
Kreması için:
yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya esansı
1 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle çırpın.
  • Şekeri eridikten sonra çırpmaya devam edin.
  • Vanilya esansını ekledikten sonra orta hızda 2 dakika çırpın.
  • Başka bir kapta unu, kakaoyu ve mısır nişastasını karıştırın.
  • Bu malzemeyi yavaş yavaş ve karıştırarak tereyağlı ve şekerli karışıma ekleyin.
  • İyice karışana dek çırpın.
  • Hamuru elinizle yuvarlayın.
  • Düz bir tabağa koyun.
  • Üzerini plastik folyoyla örterek buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Unlanmış bir zeminde hamuru yarım cm.kalınlığında açın.
  • Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Kestiğiniz hamurları tepsiye dizin.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 18 dakika pişirin.Sıcakken bir spatül yardımıyla bisküvileri tepsiden çıkarın ve soğuk bir zemine aktarın.
  • Kreması için tereyağını mikserle çırpın.
  • Ardından şeker, vanilya ve kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Soğumuş bisküvilerin yarısının üzerine krema sürün.
  • Diğer bisküvileride üzerine kapatın.
 
Geri
Üst