2
EXE RANK
LeqaL` <3
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
ÜZÜMLÜ KEK
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/zml_kek.JPG[/IMG]
Bu keki eşime yaptım. Bana göre normal ve yoğun bir kekti. Fakat eşim gerçekten çok beğendiğini söyleyince (ki bir numaralı testırım olarak ona güveniyorum.) yıldızlı tarifler arasına aldım. Çünkü ben artık hiç bir tarifimi diğerinden ayıramaz oldum. Benim için her bir tarifin kendine göre özellikleri var. O yüzden eşimin yorumları önemli benim için. Onun daha tarafsız davrandığını düşünüyorum.
Malzemeler
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/zml_kek.JPG[/IMG]
Bu keki eşime yaptım. Bana göre normal ve yoğun bir kekti. Fakat eşim gerçekten çok beğendiğini söyleyince (ki bir numaralı testırım olarak ona güveniyorum.) yıldızlı tarifler arasına aldım. Çünkü ben artık hiç bir tarifimi diğerinden ayıramaz oldum. Benim için her bir tarifin kendine göre özellikleri var. O yüzden eşimin yorumları önemli benim için. Onun daha tarafsız davrandığını düşünüyorum.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırını yakın ve üzümler ayıklanıp yıkanır ve kurulanır.
- Şeker ve yumurta yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Limon suyu,limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilip 1-2 defa karıştırılır.
- Un, kabartmatozu ve üzümler sırasıyla ilave edip iyice karıştırın.
- Karışımı kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. ***Bu pişme süresi kek kalıbınıza göre değişebilir. Siz dikkatli olun.