0
EXE RANK
# netbiLgini ~
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 28 Ara 2008
- Mesajlar
- 970
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1-1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İçi İçin:
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı sıvı çikolata
- Sosu İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
Süre:70 dk - 10 KişilikYapılışıKeki için önce yumurtalarla şekeri 4-5 dakika çırpın. Sütü ekleyin biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Koyu tahin kıvamına gelen keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Kek pişerken çikolatalı sosunu hazırlayın.Sos için verilen malzemeleri karıştırıp ocakta pişirin. Hazırladığınız kremayı soğuması için bir kenara alın.
Fırından çıkan kekin üzerinden bıçak yardımıyla bir kapak çıkarın. Kekin içini boşaltın. Ufalayarak başka bir kaba alın. Ufalanmış keke üzüm, ceviz ve sıvı çikolatayı ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımla kekin içini doldurun. Kenara aldığınız kapakla üzerini kapatın. İçi doldurulmuş kekinizi ters çevirin.
Hazırlamış olduğunuz çikolatalı sosu üzerine gezdirerek dökün. Sosun üzerini hindistan cevizi ve toz antepfıstığı ile süsleyin. Servise sunun.
- 5 adet yumurta
- 1-1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İçi İçin:
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 4 çorba kaşığı sıvı çikolata
- Sosu İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker

Süre:70 dk - 10 KişilikYapılışıKeki için önce yumurtalarla şekeri 4-5 dakika çırpın. Sütü ekleyin biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Koyu tahin kıvamına gelen keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Kek pişerken çikolatalı sosunu hazırlayın.Sos için verilen malzemeleri karıştırıp ocakta pişirin. Hazırladığınız kremayı soğuması için bir kenara alın.
Fırından çıkan kekin üzerinden bıçak yardımıyla bir kapak çıkarın. Kekin içini boşaltın. Ufalayarak başka bir kaba alın. Ufalanmış keke üzüm, ceviz ve sıvı çikolatayı ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışımla kekin içini doldurun. Kenara aldığınız kapakla üzerini kapatın. İçi doldurulmuş kekinizi ters çevirin.
Hazırlamış olduğunuz çikolatalı sosu üzerine gezdirerek dökün. Sosun üzerini hindistan cevizi ve toz antepfıstığı ile süsleyin. Servise sunun.