9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
MALZEMELER
500 gr şeker
1 adet[COLOR=#660033] limon[/COLOR]
2.5 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz[COLOR=#660033] üzüm[/COLOR]
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş
HAZIRLANIŞI
Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.
Şurup kıv***** bulduğunda çam[COLOR=#660033] fıstık[/COLOR]larını ve[COLOR=#660033] üzüm[/COLOR]leri içine atın ve[COLOR=#660033] üzüm[/COLOR]ler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıv***** aldığına[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
500 gr şeker
1 adet[COLOR=#660033] limon[/COLOR]
2.5 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz[COLOR=#660033] üzüm[/COLOR]
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş
HAZIRLANIŞI
Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.
Şurup kıv***** bulduğunda çam[COLOR=#660033] fıstık[/COLOR]larını ve[COLOR=#660033] üzüm[/COLOR]leri içine atın ve[COLOR=#660033] üzüm[/COLOR]ler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıv***** aldığına[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.