Ülsere Iğde Katarakta Kayısı Iyi Geliyor

2
EXE RANK

FİREMAN ;

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
2,559
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
FİREMAN ;
''Yaban deli iğde'' ülseri
virgul.gif
''gün kurusu kayısı'' kataraktı önlüyor
nokta.gif

Atatürk
virgul.gif
İnönü ve Ağrı İbrahim Çeçen üniversitelerinde yapılan bilimsel araştırmalarda yabani deli iğde meyvesinden elde edilen ekstrenin ülseri iyileştirdiği
virgul.gif
gün kurusu kayısının kataraktı önlemede etkili olduğu bilimsel olarak belirlendi
nokta.gif
Karanfil bitkisinin ise 100'den fazla hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak ispat edildi
nokta.gif


Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof
nokta.gif
Dr
nokta.gif
Halis Süleyman
virgul.gif
mide asidini baskılamadan
virgul.gif
artırmadan ya da azaltmadan
virgul.gif
midenin doğal fonksiyonlarını etkilemeden
virgul.gif
değiştirmeden mide ülserini tedavi eden ilaçlar üzerine önemli çalışmalarının bulunduğunu belirterek
virgul.gif
1997 yılından beri yabani deli iğde meyvesinin ülsere ve diğer bazı rahatsızlıklara olan iyileştirici etkileri üzerine çalışmalar yaptığını söyledi
nokta.gif


Bu konuda yazdığı ilk makalenin uluslararası bilimsel dergi Phytotherapy Research'de
virgul.gif
2001 yılında yayımlandığını ifade eden Süleyman
virgul.gif
ardından farklı uluslararası dergilerde de yabani deli iğde meyvesinin farklı organlara olan etkileriyle ilgili bazı makalelerinin yayımlandığını kaydetti
nokta.gif


Prof
nokta.gif
Dr
nokta.gif
Süleyman
virgul.gif
yabani deli iğde meyvesinin karaciğer hasarını önlediğine dair bir çalışmasının da 2010 yılında Pharmaceutıcal Biology dergisinde yayımlandığını bildirdi
nokta.gif


Yabani deli iğde meyvelerinden ekstre elde ettiğini belirten Süleyman
virgul.gif
şöyle devam etti:

''Yabani deli iğde meyvelerinden elde edilen ekstre mide asidini baskılamadan
virgul.gif
artırmadan ya da azaltmadan sadece mide ülserlerini iyileştiriyor
nokta.gif
Buna ilaç demem yanlış olur
nokta.gif
Bu bir ekstre
nokta.gif
Hayvanlar üzerinde denedik
nokta.gif
Yüzde 100 ülseri iyileştirici etkisini gördük
nokta.gif
Mide asidini baskılamadan
virgul.gif
artırmadan ya da azaltmadan sadece mide ülserlerini iyileştiriyor
nokta.gif
''

Gün kurusu kayısısı

İnönü Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof
nokta.gif
Dr
nokta.gif
Selim Doğanay'ın danışmanlığında bilimsel çalışmasını yürüten göz hastalıkları uzmanı Cem Düz
virgul.gif
AA muhabirine yaptığı açıklamada
virgul.gif
kataraktın önlenmesinde antioksidanların ve kullanılan gıdaların önemli rolü bulunduğunu
virgul.gif
bu nedenle de çalışmalarında kayısının katarakt üzerinde etkisinin olup olmadığını incelediklerini belirtti
nokta.gif


Kayısıda birçok vitamin ve antioksidan düzeyine sahip bileşen bulunduğuna işaret eden Düz
virgul.gif
yaptıkları çalışmayla kayısının ilk kez göz üzerindeki etkisinin araştırıldığını vurguladı
nokta.gif


Deney hayvanları sıçanlarla 20'şerli gruplar halinde çalıştıklarını ve bunları 3 gruba ayırdıklarını anlatan Düz
virgul.gif
deney hayvanlarının ilk gruba normal yem verildiğini
virgul.gif
diğer iki gruba doğumlarının onuncu gününden itibaren katarakt yapıcı bir ilaç uygulandığını belirtti
nokta.gif


İlaç verilen iki grup deney hayvanından bir grubun sürekli olarak içeriğinde organik gün kurusu kayısının bulunduğu yemle beslendiklerini kaydeden Düz
virgul.gif
''Çalışmanın ikinci ayında kayısı yemiyle beslenen grubun ilaç enjekte edilen ikinci gruba göre katarakt oluşumunun çok çok az olduğunu ve sıçan kanı ve lenslerindeki antioksidan düzeylerinin diğer gruplara nazaran daha yüksek olduğunu tespit ettik'' diye konuştu
nokta.gif


Araştırmanın danışmanı İnönü Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof
nokta.gif
Dr
nokta.gif
Selim Doğanay da gözdeki lensin saydamlığını yitirmesiyle oluşan katarakt hastalığının dünyada göz konusunda en fazla yapılan cerrahi işlemlerin başında geldiğini dile getirdi
nokta.gif


Doğanay
virgul.gif
çalışmanın kayısının göze olan etkisini gösteren dünyadaki ve Türkiye'deki ilk çalışma olduğunu
virgul.gif
bilimsel çalışmanın sonuçlarının Türk Oftolomoloji Derneği'nin Ulusal Kongresi'nde sunduklarını ve çok olumlu tepkiler aldıklarını
virgul.gif
Nisan ayında da Amerikan Katarakt Cemiyeti'nin toplantısında da tebliğ olarak sunacaklarını kaydetti
nokta.gif


Karanfil her derde deva

İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof
nokta.gif
Dr
nokta.gif
İlhami Gülçin tarafından yapılan bir araştırmada
virgul.gif
karanfilin birçok hastalığa iyi geldiği tespit edildi ve bu araştırma dünyadaki birçok bilimsel dergide yer aldı
nokta.gif


Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi de Prof
nokta.gif
Dr
nokta.gif
Gülçin
virgul.gif
AA muhabirine yaptığı açıklamada
virgul.gif
karanfil bitkisinin asıl vatanının Hindistan olduğunu belirterek
virgul.gif
dünyadaki üretiminin yüzde 80'inin Tanzanya'da yapıldığını anımsattı
nokta.gif


Türkiye'de karanfilin yaygın olarak kullanıldığını vurgulayan Gülçin
virgul.gif
100'den fazla hastalığın sebebi olan serbest radikallerin antioksidanlar tarafından giderildiğini belirterek
virgul.gif
karanfilin su ekstresini kullanarak
virgul.gif
bu konuda bilimsel bir araştırma yaptıklarını vurguladı
nokta.gif


Çalışmada
virgul.gif
önemli sonuçlar elde ettiklerinin altını çizen Gülçin
virgul.gif
''Gerçekten çok ilginç sonuçlar elde ettik
nokta.gif
Çünkü kullandığımız karanfilin su ekstresinin
virgul.gif
standart antioksidan bileşkeleriyle kıyasladığımızda önemli bulgular tespit ettik'' dedi
nokta.gif


Karanfilin su ekstresinden sonra
virgul.gif
karanfil yağı üzerine de bir araştırma yaptıklarını ifade eden Gülçin
virgul.gif
''Günde 3-5 bardak karanfil çayını içmek
virgul.gif
stres
virgul.gif
sıkıntı
virgul.gif
yorgunluk gibi psikolojik sıkıntılardan korur
nokta.gif
Özellikle enfeksiyonlara karşı çok etkili
nokta.gif
Karanfil birçok hastalığın temel sebebi olan alzheimer
virgul.gif
parkinson
virgul.gif
diyabet gibi hastalığın nedeni olan olan serbest radikalleri gideriyor
nokta.gif
Kısacası
virgul.gif
enfeksiyon ve kronik hastalıklarına karşı karanfil tomurcuklarının çok güzel bir şekilde kullanılabileceğini biz bilimsel olarak ispatladık'' şeklinde konuştu
nokta.gif


Karanfili çok fazla tüketmenin zararlı olabileceğine dikkati çeken Gülçin ''Karanfil üzerine yaptığım çalışmalarım
virgul.gif
dünyada bu konudaki en saygın dergilerde yayımlandı
nokta.gif
2004 yılında ''Food Chemistry''de
virgul.gif
2010 yılında ''Arabian Journal Of Chemistry''de
virgul.gif
2011 yılında ise ''Journal of Medicinal Food'' dergisinde bilimsel araştırmalarım yayımlandı
nokta.gif
Food Chemistry'deki makalem yüzün üzerinde atıf aldı
nokta.gif
Dünyadaki birçok bilim adamının aldığı atıftan daha fazla atıf aldı makalem'' diye konuştu
nokta.gif
 
Geri
Üst