Tütünbalığı Salatası

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Açıklama

Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın. Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın.
Malzemeler

800 gr tütünbalığı (temizlenmiş)
1 su bardağı sirke
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu



Tarifi


  • Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın. Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın.
  • Balığın başını koparıp, atın. Havyarını çıkarın. Derisini soyun. Etleri orta kılçığından ayırarak bir tabağa koyun. Üzerine sirkenin yarısını döküp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Bu süre sonunda balığı kalan sirke ile yıkayıp, temiz bir tabağa koyun. Üzerine maydanoz ve dereotunu serpin. Zeytinyağını ve limon suyunu da gezdirerek servis yapın
 
Geri
Üst