15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Turşu Tarifleri
Turşu Yapılışları
Turşu Tarifi
Turşu zamanı geldi ve geçiyor.
Bildiğiniz güzel tarifler varsa bekliyorum arkadaşlar...
SALATALIK TURŞUSU
[IMG]http://img265.imageshack.us/img265/7305/98822990.png[/IMG]
Malzemeler
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı
1.Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
2.Salatalıkları kavanoza doldurun.
3.tuzunu uzerine ilave edin
4.Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
5.Sirkeyi içine boşaltın.
6.Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
7.Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
8.Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.
KARISIK TURŞU
[IMG]http://img202.imageshack.us/img202/5041/39741013.png[/IMG]
Malzemeler
1 kg havuç
1 kg salatalık
1 kg körpe yeşil biber
1 kg yeşil domates
5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
1 su bardağı sirke
10-12 diş sarımsak
Yapılışı
1.Havuçların dışını kazıyın.
2.Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
3.Salatalıkların baslarını alın.
4.Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
5.Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
6.Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
7.Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
8.Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
9.Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/166/24351642.png[/IMG]
Malzemeler
2 kilo ufak açık yeşil acı biber
1 kilo domates (salçalık)
1 su bardağı sirke
15 diş sarımsak
6 çorba kaşığı kaya tuzu
Yapılışı
1.Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
2.Biberlerin sapını kesin.
3.Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
4.Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
5.Serin bir yerde muhafaza edin.
Turşu Yapılışları
Turşu Tarifi
Turşu zamanı geldi ve geçiyor.


SALATALIK TURŞUSU
[IMG]http://img265.imageshack.us/img265/7305/98822990.png[/IMG]
Malzemeler
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı
1.Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
2.Salatalıkları kavanoza doldurun.
3.tuzunu uzerine ilave edin
4.Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
5.Sirkeyi içine boşaltın.
6.Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
7.Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
8.Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.
KARISIK TURŞU
[IMG]http://img202.imageshack.us/img202/5041/39741013.png[/IMG]
Malzemeler
1 kg havuç
1 kg salatalık
1 kg körpe yeşil biber
1 kg yeşil domates
5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
1 su bardağı sirke
10-12 diş sarımsak
Yapılışı
1.Havuçların dışını kazıyın.
2.Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
3.Salatalıkların baslarını alın.
4.Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
5.Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
6.Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
7.Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
8.Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
9.Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/166/24351642.png[/IMG]
Malzemeler
2 kilo ufak açık yeşil acı biber
1 kilo domates (salçalık)
1 su bardağı sirke
15 diş sarımsak
6 çorba kaşığı kaya tuzu
Yapılışı
1.Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
2.Biberlerin sapını kesin.
3.Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
4.Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
5.Serin bir yerde muhafaza edin.