Terim'e kızdı panzer oldu

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
-k1nq`LioN*
Almanya ile oynadığımız Euro-2012 grup eleme maçında rakibimizin en büyük silahının Mesut Özil olduğunu görmek milyonlarca Türk futbolseveri üzmedi desek yalan olur. Mesut neden Türk değil de Alman Milli Takım formasını giymek zorunda kaldı? Bu sorunun cevabı olarak Bild Gazetesi maç öncesinde bir belge yayınladı. Mesut 7 kelimelik İngilizce yazıda A Milli formayı giymeyeceğini ve kendisine artık teklif yapılmamasını açıkça istiyordu.

“OYNAYACAKSAM GELEYİM” DEDİ
Bu olayın mutlaka bir perde arkası vardı. Araştırdığımızda ortaya şu gerçek çıktı.. Fatih Terim daha önce bu oyuncunun kendisine yaptığı “Eğer kesin oynayacaksam Türk Milli Takımı’na gelirim” teklifine karşılık verdiği “18 yaşındaki çocuğa Milli Takım forması pazarlığı yaptırmam” açıklaması oldu. Mesut bu sert ifade yüzünden gençliğinin de verdiği etki ile korktu ve Terim’de daha baştan oluşan böyle bir kompleksin ileride kendi aleyhine gelişeceğini düşündü.

ERMAN TOROĞLU ARACI OLDU
Mesut, 2 Kasım 2006’da Futbol Federasyonu’na resmi bir yazı gönderip milli takım defterini kapattığın açıkça ifade etti. Hatta daha sonra Fatih Terim, Mesut’u ve babasını ikna etmesi çin Erman Toroğlu’ndan ricada bile bulundu. Ancak baba Özil, net bir dille oğlunun Alman milli takımını seçeceğini bir kez de Toroğlu’na söyledi. Sonuçta biz Almanya karşısında 3-0’lık bir yenilgi alırken, filemizdeki gollerden birinde de Mesut’un imzası vardı. İşte bu bizi çok yaraladı.

Atalarıma saygımdan sevinç çığlığı atmadım
Panzerler’in Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil, attığı gol sonrası yaşadıklarını Alman Federasyonu’nun internet sitesinde açıkladı. Gurbetçi star, “Gol attıktan sonra tabii ki çok sevindim. Ancak atalarıma ve kökenime olan saygımdan dolayı büyük sevinç çığlıkları atmamak spontane bir karardı. Kazanma hedefimize ulaştığımız için çok mutluyum. Alman Milli Takımı, özellikle maçın ikinci yarısında çok iyi oynadı. Gelen fırsatları çok iyi değerlendirdi. Kazanmayı hak ettik” dedi. “Türk taraftarın ıslıkları altında oynamak nasıl bir duyguydu?’’ sorusuna, “Tamamıyla oyuna konsantre oldum, etrafımda olup bitenlere gözümü kapattım. Takımım ve taraftarım beni çok iyi destekledi. Bundan dolayı çok memnunum” yanıtını verdi.

Mesut’a nazar değdi
2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Berlin’de Türkiye’yi 3-0 yenerek liderliğini perçinleştiren Almanya’da Mesut Özil’in sakatlanması şok etkisi yarattı. Karşılaşmanın son dakikalarında sol ayak bileği kemiğinde darbeye bağlı sakatlık meydana gelen Türk asıllı yıldızın tedavisine hemen başlanırken, Mesut’un salı günü Panzerler’in Kazakistan’la oynayacağı müsabakaya yetiştirilmeye çalışıldığı açıklandı. Ballack, Schweinsteiger ve Badstuber’den sonra Özil’in de sakatlanması nedeniyle orta sahada sıkıntı yaşayan Teknik Direktör Joachim Löw’ün Mesut’u Kazakistan’a ***üreceği, son kararı ise maçtan önce vereceği kaydedildi.

Geri