17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]Malzemeler (4 kişilik)[/FONT]
[FONT="]500 gr tavuk göğüs[/FONT]
[FONT="]2 orta boy patates[/FONT]
[FONT="]4 sivri biber[/FONT]
[FONT="]2 kırmızı taze biber[/FONT]
[FONT="]2 domates[/FONT]
Terbiyesi için
[FONT="]1 yemek kaşığı domates salçası[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı light yoğurt[/FONT]
[FONT="]1 baş kuru soğan (rendelenmiş)[/FONT]
[FONT="]Tuz, karabiber, kimyon[/FONT]
[FONT="]½ limon suyu[/FONT]
[FONT="]Yapılışı:[/FONT]
Tavuk göğüslerini el ayası büyüklüğünde, 1 cm kalınlığında parçalayın. Terbiye için verilen tüm malzemeleri karıştırıp tavukları bu sosa iyice bulayın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Terbiyeli sosta bekleyen tavukları pişireceğiniz zaman fırın tepsisine dizin. Elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri, ince uzun şeritler halinde kesilmiş biberleri ve halka halka kesilmiş domatesleri tavukların arasına dizip 200 derecede daha önceden ısınmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
[FONT="]500 gr tavuk göğüs[/FONT]
[FONT="]2 orta boy patates[/FONT]
[FONT="]4 sivri biber[/FONT]
[FONT="]2 kırmızı taze biber[/FONT]
[FONT="]2 domates[/FONT]
Terbiyesi için
[FONT="]1 yemek kaşığı domates salçası[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]1 yemek kaşığı light yoğurt[/FONT]
[FONT="]1 baş kuru soğan (rendelenmiş)[/FONT]
[FONT="]Tuz, karabiber, kimyon[/FONT]
[FONT="]½ limon suyu[/FONT]
[FONT="]Yapılışı:[/FONT]
Tavuk göğüslerini el ayası büyüklüğünde, 1 cm kalınlığında parçalayın. Terbiye için verilen tüm malzemeleri karıştırıp tavukları bu sosa iyice bulayın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Terbiyeli sosta bekleyen tavukları pişireceğiniz zaman fırın tepsisine dizin. Elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri, ince uzun şeritler halinde kesilmiş biberleri ve halka halka kesilmiş domatesleri tavukların arasına dizip 200 derecede daha önceden ısınmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.