Tepside Mantarlı Pirzola

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 kg. kuzu pirzolası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı un
- 4 adet küçük domates
- 4 adet yeşil sivri biber
- 250 gr. mantar
- Tuz,karabiber
- Kırmızıbiber
- Kekik

Süre:50 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Orta büyüklükte bir tepsiye sıvı yağı koyup kızdırın. Pirzolaları hafifçe una bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın.

Domatesleri ikiye bölün, biberleri küçük doğrayın. Domates, biber ve mantarları tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle karıştırın.

Sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine yerleştirin. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin. Üzerine bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte pirzolalar yumuşayıp, yağına kalana kadar pişirin.
 
Geri
Üst