Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 3 çorba kaşığı margarin
- 100 gr. soğan, pırasa ve kereviz karışımı
- 6 çorba kaşığı un
- 5 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
- Büke garni
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 50 gr. tel şehriye
- 1 tavuk göğsü
- 2 orta boy konkase domates

Süre:70 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Margarini bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave edin. 30-45 dakika kadar pişirip, zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın. Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın.

Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın. Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatın. Tuz ve biberini kontrol edin. Haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapın.

Büke Garni : Sebze, et, tavuk ve deniz mahsulleri yemeklerin suyuna pişirime esnasında demet halinde konan baharat çeşitleridir. ( kekik, defne, biberiye…)
157.jpg
 
Geri
Üst