3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31


- Yarım kg taze fasulye
- 1 adet orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 çay kaşığı toz şeker
- Tuz

Bu tarifte domates, tereyağı.. vs kullananlar olabilir. Biz bu şekilde sevdiğimiz için böyle yapıyorum.
Fasulyelerin kılçıkları ayıklanır ve istenilen boyutta doğranır. (2-3 parmak eninde idealdir) Yıkandıktan sonra süzgece koyularak bir kenarda süzülür. Tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanlar koyulur. 2-3 dk sonra üzerine fasulyeler ve toz şeker eklenir. Yarım çay bardağı su eklenir. Karıştırılıp kapağı kapatılarak iyice kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın tuzu eklenir. Fasulyeler piştikten sonra altı kapatılır. En az yarım saat dinlendikten sonra yanında veya üzerinde yoğurt ile servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine yoğurt döktükten sonra tereyağını kızdırıp dökebilirsiniz. Bu şekilde de şık ve lezzetli bir sunum olur.
..::Afiyet Olsun::..