17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler:
1 kg taze fasulye
2 – 3 kuru soğan
Yarım su bardağı pirinç
2- 3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Taze fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkla verev olarak doğra. Yıkadıktan sonra tencerenin dibine taze fasulyenin bir kısmını yay, araya yıkayıp süzülen pirinci üstüne kalan taze fasulyeleri ekle. Soğanı soy, yıka ve en üste doğra, tuzu ve şekeri ilave et. Renk vermesi için bir tane domates doğranabilir. Zeytinyağı da gezdirdikten sonra pişir. Fasulyenin suyu süzülmeden koyulduğunda çok fazla su eklemeye ihtiyaç yoktur, aksi takdirde pirincin diri kalmaması için bir su bardağı su eklenebilir.
1 kg taze fasulye
2 – 3 kuru soğan
Yarım su bardağı pirinç
2- 3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Taze fasulyeyi yıka, ayıkla, yarım santimetre kalınlıkla verev olarak doğra. Yıkadıktan sonra tencerenin dibine taze fasulyenin bir kısmını yay, araya yıkayıp süzülen pirinci üstüne kalan taze fasulyeleri ekle. Soğanı soy, yıka ve en üste doğra, tuzu ve şekeri ilave et. Renk vermesi için bir tane domates doğranabilir. Zeytinyağı da gezdirdikten sonra pişir. Fasulyenin suyu süzülmeden koyulduğunda çok fazla su eklemeye ihtiyaç yoktur, aksi takdirde pirincin diri kalmaması için bir su bardağı su eklenebilir.