Taze Börülce Salatası (Börülce Turşusu)

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler ( 8 kişilik)

Yarım kilo taze börülce
8–10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı koruk ekşisi veya 1 limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Börülceleri önce yıkayın ardından uçlarını alıp dilediğiniz boyda kırın. Makbul olanı börülceleri uzun bırakmaktır. Ayıkladığınız börülceleri 1 bardak soğuk suyla kısık ateşte haşlayın. Haşladıktan sonra börülceleri kapaklı cam bir kaba alıp soğumaya bırakın.

Sarımsakları soyup havanda tuzla birlikte güzelce dövün. Zeytinyağını damla damla dövdüğünüz sarımsağa ilave edin ve bu sırada sarımsağı karıştırmaya devam edin. Beyaz bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Macun kıvamındaki sarımsağa koruk ekşisi veya limon suyunu da yavaş yavaş ekleyip iyice yedirin.

Sarımsak sosunu soğuyan börülcenin üzerine döküp karıştırın. Cam kabın kapağını katıp buzdolabına kaldırın. 3-4 saat buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Birkaç gün buzdolabında dinlenen börülce salatası daha da lezzetli olacaktır.
 
Geri
Üst