Taze AnanasLı Kek

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BabyLoN~
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1
EXE RANK

BabyLoN~

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
24 Ara 2008
Mesajlar
1,922
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
BabyLoN~
Malzemeler:


  • 3 yumurta
  • 1 bardak seker
  • 1 bardak sivi yag
  • yaklasik 1 bardak taze yogurt(eger varsa yarim bardak ananas suyu ve yarim bardak yogurt kullanilabilir)
  • 2 bardak (silme) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincani dolusu kahverengi seker
  • Ananas(konservede olabilir)
Yapılışı:
Ananasi ince dilimler halinde kestim.Ortasindaki sert bolumu kucuk yuvarlak bir kapak yardimiyla cikardim.Kenar kabuklarini mutfak makasimla kolay bir sekilde kestim.Yaklasik 3-4 dilim yeterli oldu benim kek kalibima.Buyuk kelepceli kalibimi yagladim ve kahverengi sekeri alt kismi bos kalmayacak sekilde serptim(bolca).sonra ortaya butun bir ananas dilimini yerlestirip kenarlarina yarim dilimleri yerlestirdim.Siz istediginiz sekilde doseyebilirsiniz.
Kek icin once yumurta ve sekeri birlikte cirptim.Yag yogurt ve diger malzemeleri karistirip ananastan kucuk kucuk dograyarak hamuruna karistirdim.Bu hamuru ananaslarin uzerine dokup firinda pisirdim.Pisen keki ters cevirerek uzerine kiraz ,visne yada sekerleme ile susleyebilirsiniz.Kahverengi sekerler firindan cikan kekin uzerinde karamelize olup nefis lezzet katiyor.Simdi size birkac puf noktasini verecegim.

  1. Herturlu meyveyi kullanabilirsiniz eger sulu meyveyse suzgec uzerinde biraz suyunun akmasini bekleyin.
  2. Icine meyve parcalari koyacaksaniz keki doktukten sonra hamurun uzerinden hafif parmaginizla bastirarak koyun.Direk hamura karistirisaniz meyveler cokebiliyor.
  3. Kekinizin pisip pismedigini mutlaka kurdanla kontrol edin cunku meyveli keklerde pisme suresi uzayabiliyor.
 
Geri
Üst