2
EXE RANK
LeqaL` <3
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Tavuklu Kolay Pide
Malzeme
- Harcı:
- 2 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]tavuk[/COLOR][/SIZE] kalça
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 adet kuru [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]
- 10 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]mantar[/COLOR][/SIZE]
- 1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE]
- 2 adet sivri[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- 3 diş [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]
- 1 tatlı kaşığı Köri
- Tuz ve kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- 8 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]milföy[/COLOR][/SIZE] hamuru
- 1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı
- Süslemek İçin:
- Susam
Hazırlanışı
Tavuk kalçalarını küp küp doğrayın.
Kuru [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]ı piyazlık doğrayın.
Havuçların kabuklarını [SIZE=3][COLOR=#330000]kaz[/COLOR][/SIZE]ıyıp, rendeleyin.
Mantarları kıyın.
Sivri[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]leri ve [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]ları ayıklayıp, kıyın.
Y[SIZE=3][COLOR=#330000]ayva[/COLOR][/SIZE]n bir tencerede yağı kızdırıp, köriyi kavurun, daha sonra içine [SIZE=3][COLOR=#330000]tavuk[/COLOR][/SIZE] etlerini ilave edip, renk verdirin.
Tavuk etleri renk alınca, içine piyazlık kuru [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]ları ve kıyılmış [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]ları ilave edip, [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]lar pembeleşinceye kadar kavurun.
En son olarak tuz ve kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]i ilave edip, harcı soğuması için tabağa alın.
Beş dak. Oda sıcaklığında beklettiğimiz [SIZE=3][COLOR=#330000]milföy[/COLOR][/SIZE] hamurlarını tezgâhın üstüne koyup, ters iki köşelerden bir parmak pay kalacak şekilde " L" gibi bıçakla kesiniz.
"L" birleşme köşesinden tutarak, ters köşeye katlayıp, yapıştırınz. Aynı işlemi ters köşe içinde uygulayınız.
Hamurun ortasında oluşun [SIZE=3][COLOR=#330000]bakla[/COLOR][/SIZE]va şeklinin içine hazırladığınız [SIZE=3][COLOR=#330000]tavuk[/COLOR][/SIZE]lu harcından [SIZE=3][COLOR=#330000]koyun[/COLOR][/SIZE]uz.
Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizip, kenarlarına bir fırça yardımıyla [SIZE=3][COLOR=#330000]yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı sürün.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 ?25 dak pişirip, servis tabağına alınız.
Malzeme
- Harcı:
- 2 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]tavuk[/COLOR][/SIZE] kalça
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 adet kuru [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]
- 10 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]mantar[/COLOR][/SIZE]
- 1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]havuç[/COLOR][/SIZE]
- 2 adet sivri[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- 3 diş [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]
- 1 tatlı kaşığı Köri
- Tuz ve kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]
- 8 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]milföy[/COLOR][/SIZE] hamuru
- 1 adet [SIZE=3][COLOR=#330000]yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı
- Süslemek İçin:
- Susam
Hazırlanışı
Tavuk kalçalarını küp küp doğrayın.
Kuru [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]ı piyazlık doğrayın.
Havuçların kabuklarını [SIZE=3][COLOR=#330000]kaz[/COLOR][/SIZE]ıyıp, rendeleyin.
Mantarları kıyın.
Sivri[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]leri ve [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]ları ayıklayıp, kıyın.
Y[SIZE=3][COLOR=#330000]ayva[/COLOR][/SIZE]n bir tencerede yağı kızdırıp, köriyi kavurun, daha sonra içine [SIZE=3][COLOR=#330000]tavuk[/COLOR][/SIZE] etlerini ilave edip, renk verdirin.
Tavuk etleri renk alınca, içine piyazlık kuru [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]ları ve kıyılmış [SIZE=3][COLOR=#330000]sarımsak[/COLOR][/SIZE]ları ilave edip, [SIZE=3][COLOR=#330000]soğan[/COLOR][/SIZE]lar pembeleşinceye kadar kavurun.
En son olarak tuz ve kara[SIZE=3][COLOR=#330000]biber[/COLOR][/SIZE]i ilave edip, harcı soğuması için tabağa alın.
Beş dak. Oda sıcaklığında beklettiğimiz [SIZE=3][COLOR=#330000]milföy[/COLOR][/SIZE] hamurlarını tezgâhın üstüne koyup, ters iki köşelerden bir parmak pay kalacak şekilde " L" gibi bıçakla kesiniz.
"L" birleşme köşesinden tutarak, ters köşeye katlayıp, yapıştırınz. Aynı işlemi ters köşe içinde uygulayınız.
Hamurun ortasında oluşun [SIZE=3][COLOR=#330000]bakla[/COLOR][/SIZE]va şeklinin içine hazırladığınız [SIZE=3][COLOR=#330000]tavuk[/COLOR][/SIZE]lu harcından [SIZE=3][COLOR=#330000]koyun[/COLOR][/SIZE]uz.
Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizip, kenarlarına bir fırça yardımıyla [SIZE=3][COLOR=#330000]yumurta[/COLOR][/SIZE] sarısı sürün.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 ?25 dak pişirip, servis tabağına alınız.