Tavuklu Kadayıf Dolması

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 300 gr Tel Kadayıf
- 1/2 Tavuk Göğsü
- 4 Yemek Kaşığı İrmik
- 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı Ceviz
- 2 Su Bardağı Süt
- Şerbeti İçin:
- 3 Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Çay Kaşığı Limon Suyu

Süre:70 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın. Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin. irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.

Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın. Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın. Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında kızartın.

Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın. Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin. Servis tabağına alarak servis yapın.
 
Geri
Üst