17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
[FONT="]Malzemeler[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]400 gr tavuk göğsü[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 su bardağı köftelik bulgur[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]2 orta boy kabak[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]2 yemek kaşığı taze kekik[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Yarım su bardağı kekik[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 diş sarımsak[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]4 orta boy domates[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 su bardağı maydanoz[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 tatlı kaşığı tarçın[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 limon kabuğu rendesi[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]Sos için[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 adet limon suyu[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 diş sarımsak[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]3 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Tavuğu, zeytinyağını, doğranmış kekiği, tarçını ve sarımsağı karıştırıp bir gece marine edin veya buzdolabında 3 saat bekletin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Bulguru ıslatıp 10 dakika bekletin. Servis kabına aldığınız bulgura limon kabuğu rendesi ve kekiği ekleyin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Sos için malzemeleri hazırlayın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Tavuğu teflon tavada pişirin. Ayrı bir kaba alın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Tavuğu pişirdiğiniz tavada kabakları da pişirin. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Pişen kabakları domates, maydanoz ve sos için hazırlanan malzemenin yarısını karıştırın. Kalan sosu bulgura ekleyerek karıştırın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Bulgurun üzerine kabakları ve tavuğu ekleyin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Ilık olarak servis yapın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]400 gr tavuk göğsü[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 su bardağı köftelik bulgur[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]2 orta boy kabak[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]2 yemek kaşığı taze kekik[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Yarım su bardağı kekik[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 diş sarımsak[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]4 orta boy domates[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 su bardağı maydanoz[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 tatlı kaşığı tarçın[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 limon kabuğu rendesi[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]Sos için[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 adet limon suyu[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]1 diş sarımsak[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]3 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Tavuğu, zeytinyağını, doğranmış kekiği, tarçını ve sarımsağı karıştırıp bir gece marine edin veya buzdolabında 3 saat bekletin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Bulguru ıslatıp 10 dakika bekletin. Servis kabına aldığınız bulgura limon kabuğu rendesi ve kekiği ekleyin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Sos için malzemeleri hazırlayın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Tavuğu teflon tavada pişirin. Ayrı bir kaba alın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Tavuğu pişirdiğiniz tavada kabakları da pişirin. [/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Pişen kabakları domates, maydanoz ve sos için hazırlanan malzemenin yarısını karıştırın. Kalan sosu bulgura ekleyerek karıştırın.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Bulgurun üzerine kabakları ve tavuğu ekleyin.[/FONT]
·[FONT="] [/FONT][FONT="]Ilık olarak servis yapın.[/FONT]