19
EXE RANK
By BuRç-X #
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Şub 2009
- Mesajlar
- 19,798
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
Malzemeler
4 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, yeteri kadar ılık su veya süt
Hazırlanışı
Unu ve tuzu bir kaba alın ve karıştırın.Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyup 10dakika kadar bekleyin.Maya kabarınca una ilave edip yoğurun.Ele yapışmayan şekillendirilecek bir hamur olduğundan ılık su veya sütle kıvam bulana kadar az az ekleyin.Hava almayacak şekilde ağzını kapatıp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.Küçük bezeler yapın ve merdaneyle çok az ezilmeyecek şekilde açın.Teflon tavada çok az sıvı yağ ilavesiyle kısık ateşte arkasını ve önünü sürekli çevire çevire pişirin.Geceden mayalarsanız sabah kahvaltıya pişirebilirsiniz. NOT:Ankara’da bu şekilde satılan ekmeklere “bazlama”diyorlar.İçine başka bir şey koyup koymadıklarını bilmediğimden tava ekmeği dedim.Biz yıllardır böyle yaparız ama bazlamayı burada duydum.Yanlış isim yazmak istemedim.
4 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, yeteri kadar ılık su veya süt
Hazırlanışı
Unu ve tuzu bir kaba alın ve karıştırın.Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyup 10dakika kadar bekleyin.Maya kabarınca una ilave edip yoğurun.Ele yapışmayan şekillendirilecek bir hamur olduğundan ılık su veya sütle kıvam bulana kadar az az ekleyin.Hava almayacak şekilde ağzını kapatıp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.Küçük bezeler yapın ve merdaneyle çok az ezilmeyecek şekilde açın.Teflon tavada çok az sıvı yağ ilavesiyle kısık ateşte arkasını ve önünü sürekli çevire çevire pişirin.Geceden mayalarsanız sabah kahvaltıya pişirebilirsiniz. NOT:Ankara’da bu şekilde satılan ekmeklere “bazlama”diyorlar.İçine başka bir şey koyup koymadıklarını bilmediğimden tava ekmeği dedim.Biz yıllardır böyle yaparız ama bazlamayı burada duydum.Yanlış isim yazmak istemedim.