taşa dönüşen kadın ve bebeği

2
EXE RANK

`-ToquAan*<qS>

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
`-ToquAan*<qS>
[COLOR=#0000ff]taşa dönüşen kadın ve bebeği[/COLOR]
Bu hikayeyi bizim köyde hep anlatırlar.ve gerçek olduğunuda herkes bilir.
Bir zamanlar bi köyde kıtlık hüküm sürüyormuş.kimse karnını doyuracak yemeği bulamazmış.bi gün bu köye bi dilenci gelmiş.ama hiç kimse bu dilenciye bişiler vermemiş.zaten pekte vericek bişileri yokmuş.herkes kendi derdine düşmüş.
fakat bi kadın dilenciye '' benim bir tek bulgurum vardır.ama yinede senle paylaşırım'' demiş.dilencide karşılık olarak kadına '' sen bana yardım ettin bende sana ediym şu tepenin ardına doğru git sakın ardına dönüpte bakıym deme '' der.kadın bebeğini alıp kucağına başlar tepeyi tırmanmaya.sonrada aceba neden arkamı dönmiym dediki bu dilenci diyerek arkasına döner ve bakarki bi de ne görsün? köyünü sular basmış hiç bişe gözükmüor sudan. kadın o manzara karşısında öylece taş kesilmiş bebeğiyle beraber.
şuanda hala kadın taş biçimde orda duruyor. nevşehir'de isteyen tepeye tırmanıp bakıyor. bizde tepeyi tırnanıp bakıcaktık gittik ama öyle zor yerler vardıki annemler nolur nolmaz diye çıkarmadılar.
ayrıca köyün altında kaldığı suyun adı nevşehir'de acı göl olarak geçiyor.inanmayan araştırsın.ayrıca acı göl senede 1 insani içine çekiyor.acı göl 2005 yılında evli bi çifti 2006 yılındada genç bi kızı çekmiş. genç kızın yemenisi suyun yüzüne çıkmış.

Geri