Hoş geldiniz!

ForumExe'ye kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

Tarte Tatin (Fransa)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LeqaL` <3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 218

LeqaL` <3

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye
2
EXE RANK
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
2,388
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Feedback: 0 / 0 / 0


Malzemeler :

5 Adet orta boy elma (kabukları soyulmuş,
çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)
250 gr tereyağ
250 gr un
Bir tutam tuz
½ Su bardağı su
150 gr tozşeker


Yapılışı :

Kalın dipli bir tavada bir çorba kaşığı tereyağ ile elmaları kızartarak pişirin
Diğer tarafta, başka bir kabın içerisinde un, şeker, küçük parçalara ayrılmış tereyağ ve tuzu parmak uçları ile karıştırın
½ Subardağı su ekleyerek yoğurun, top haline getirip buzdolabında 30 dakika
dinlendirin
Daha sonra fırın kabını yağlayın, un ve şeker serpiştirin
Kızarttığınız elmaları kabın içerisine yerleştirin
Hazırladığınız hamuru elmaların üzerini örtecek şekilde açın
Önceden orta dercede ısıtılmış fırında hamur pişene kadar bekletin
Ters çevirerek servis tabağına alın
 


 

 
Geri
Üst