1
EXE RANK
Musterbild
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Haz 2010
- Mesajlar
- 1,545
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
3 adet orta boy patates
tuz 300 gr süt
Yapılışı:
Patatesleri soyduktan sonra halka halka doğrayın ve bir tencereye dizin. Patateslerin üstüne gelecek ama çok da kapatmayacak kadar sütü dökün ve kaynamaya bırakın.
15 dk içinde kaynayan süt patatesleri yumuşatacak.
Patatesler yumuşayıp çatalla parçalanacak kıvama gelince altını kapatın. Patateslerin tamamen dağılmasına gerek yok. Altını kapatınca tuzu da ekleyip el blenderından geçirin.
Kremamsı, dolaba girse de donmayan o çok lezzetli patates püreniz 15-20 dakikada hazır.
Aslında miktar farketmez. İstediğiniz kadar patatesi soyup halka halka doğrayı üzerini kaplayacak kadar süt koyup kaynatabilirsiniz
Bir orta boy patatese 100 gr süt hesabı yapabilirsiniz.
tuz 300 gr süt
Yapılışı:
Patatesleri soyduktan sonra halka halka doğrayın ve bir tencereye dizin. Patateslerin üstüne gelecek ama çok da kapatmayacak kadar sütü dökün ve kaynamaya bırakın.
15 dk içinde kaynayan süt patatesleri yumuşatacak.
Patatesler yumuşayıp çatalla parçalanacak kıvama gelince altını kapatın. Patateslerin tamamen dağılmasına gerek yok. Altını kapatınca tuzu da ekleyip el blenderından geçirin.
Kremamsı, dolaba girse de donmayan o çok lezzetli patates püreniz 15-20 dakikada hazır.
Aslında miktar farketmez. İstediğiniz kadar patatesi soyup halka halka doğrayı üzerini kaplayacak kadar süt koyup kaynatabilirsiniz
