Sütte Haşlanmış Patates Püresi.

1
EXE RANK

Musterbild

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
1,545
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Musterbild
patates-puresi.jpg
Patatesleri soyduktan sonra halka halka doğrayın ve bir tencereye dizin. Patateslerin üstüne gelecek ama çok da kapatmayacak kadar sütü dökün ve kaynamaya bırakın.

15 dk içinde kaynayan süt patatesleri yumuşatacak.

Patatesler yumuşayıp çatalla parçalanacak kıvama gelince altını kapatın. Patateslerin tamamen dağılmasına gerek yok. Altını kapatınca tuzu da ekleyip el blenderından geçirin.

Kremamsı, dolaba girse de donmayan o çok lezzetli patates püreniz 15-20 dakikada hazır.

Aslında miktar farketmez. İstediğiniz kadar patatesi soyup halka halka doğrayı üzerini kaplayacak kadar süt koyup kaynatabilirsiniz :) Bir orta boy patatese 100 gr süt hesabı yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst