17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 2 bardaktan biraz eksik ince irmik
- 2 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Süre:40 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Önce şerbetini hazırlayın. 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu tencereye alarak kaynatın. Biraz koyulaşınca ataşten alın ve soğumaya bırakın.
Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun. 4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin.
Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.
- Yarım paket margarin
- 2 bardaktan biraz eksik ince irmik
- 2 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Süre:40 dk - 10 Kişilik
Yapılışı
Önce şerbetini hazırlayın. 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu tencereye alarak kaynatın. Biraz koyulaşınca ataşten alın ve soğumaya bırakın.
Yarım paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun. 4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin.
Hamurdan küçük küçük parçalar alın. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığırız şerbetin içine atın.