Hoş geldiniz!

ForumExe'ye kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

susamlı tavuk göğsü

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -AUXERRE. `
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 249

-AUXERRE. `

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
15
EXE RANK
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Feedback: 0 / 0 / 0


Malzeme
- 4 adet tavuk göğsü (İnce olarak dövülmüş)
- 100 gr. Susam
- 4-5 adet taze soğan
- 1 paket soya filizi
- 1 tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı sıvı Sana
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz-karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 6-7 yemek kaşığı un
- Yanında servis için kasede soya sos
Hazırlanışı
Yumurtaları bir kaba koyup, çırpınız.

Un ve susamı ayrı ayrı yayvan tabaklara koyunuz.


Dövülmüş tavukları şeritler halinde kesiniz.


Kızartma yağını kızdırınız.


Tavukları önce una, sonra yumurtaya en sonda susama bulayınız.


Kızgın yağda susamlı tavukları kızartıp, peçeteli bir tabağa çıkarınız.


Taze soğanları kıyınız.


Wok’un içinde Sana’yı kızdırıp, köriyi ekleyip, kızartınız.


Taze soğanları ekleyip kavurunuz.


Soya filizini, tuz ve karabiberi ekleyip, pişiriniz.


Servis tabağına aldığınız susamlı tavukların üzerine kırmızıbiber serpip, yanına sote ettiğiniz sebzeleri koyup, soya sos ile servis yapınız.
 


 

 
Geri
Üst