Sübye Nedir ? Nasıl Hazırlanır?

SpoinieN-

Kullanıcı
Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye Platin Üye Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz!
10
Katılım
27 May 2010
Mesajlar
29,079
Tepkime puanı
0
Ticaret - 0%
0   0   0


subye.jpg


SÜBYE NEDİR ?

Sübye ya da doğru söylenişiyle subiya İspanya’dan Osmalı’ya gelen Musevilerin kültürümüze kazandırdığı kavun çekirdeklerinden yapılan bir içecektir.Museviler kutsal günlerinde oruçlarını bu içecekle açarlar.Bu da bize sübyenin şişkinliği azalttığı ve kan şekerini ayarladığı düşüncesini veriyor.

SÜBYE NASIL YAPILIR ?

MALZEMELER:

1 su bardağı yıkanıp kurutulmuş kavun çekirdeği
4 su bardağı su
3/4 su bardağı tozşeker

HAZIRLANIŞI:

Bütün malzemeleri bir kapta karışıtırıp blendır yardımıyla beyaz bir rengi alana kadar parçalayın. Sonra bu karışımı bir tülbent yardımıyla süzün. Süzdüğünüz bu karışımı buzdolabında iyice soğutun. Ama çok uzun süre bekletmeyin, 1 gün içerisinde tüketilmesi gerekiyor.İçeceğiniz zaman taze taze hazırlayın.

¤ Afiyet olsun ¤
 


 

 
Üst