SpoinieN-
Kullanıcı










10
- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Tepkime puanı
- 0



SÜBYE NEDİR ?
Sübye ya da doğru söylenişiyle subiya İspanya’dan Osmalı’ya gelen Musevilerin kültürümüze kazandırdığı kavun çekirdeklerinden yapılan bir içecektir.Museviler kutsal günlerinde oruçlarını bu içecekle açarlar.Bu da bize sübyenin şişkinliği azalttığı ve kan şekerini ayarladığı düşüncesini veriyor.
SÜBYE NASIL YAPILIR ?
MALZEMELER:
1 su bardağı yıkanıp kurutulmuş kavun çekirdeği
4 su bardağı su
3/4 su bardağı tozşeker
HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeleri bir kapta karışıtırıp blendır yardımıyla beyaz bir rengi alana kadar parçalayın. Sonra bu karışımı bir tülbent yardımıyla süzün. Süzdüğünüz bu karışımı buzdolabında iyice soğutun. Ama çok uzun süre bekletmeyin, 1 gün içerisinde tüketilmesi gerekiyor.İçeceğiniz zaman taze taze hazırlayın.
¤ Afiyet olsun ¤
