8
EXE RANK
~ Paa$aaLiii *
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- pasali7.wordpress.com
Bursaspor’un 8 Haziran’daki olağan genel kurulu öncesi başkan adaylığını açıklayan ve mevcut yönetimdeki görevini de sürdüren Osman Çelik, Ligtv.com.tr'ye konuştu.
Çalışmalarını “Bursaspor’un borcunu silmeye geliyorum” sloganıyla sürdüren Çelik, projelerini anlattı. Seçildiği takdirde 2 yıl içerisinde yeşil beyazlı kulübün tek bir kuruş borcu kalmayacağını öne süren Çelik “Ben bunu tahahhüt ettim. Sayın Yazıcı ve Keskin de bu tahahhütü versinler, kesinlikle adaylıktan çekiliyorum” dedi.
Çelik ayrıca Brezilyalı transferler konusunu da gündeme getirerek "Başkan Yazıcı’nın çıkıp bu olayı açıklamasını bekliyoruz” diye konuştu.
"BURSASPOR'U BURSALILAR YÖNETECEK"
Neden adaysınız?
2 senedir Bursaspor’un 2. başkanlığını yürütüyorum. Kulübü borç batağından kurtarmak için yeni dönemde başkanlığa adaylığımı koydum.
Kongre süreci sizin açınızdan nasıl işliyor?
Tabii ki zor bir yola çıktık, ancak her türlü zorluğa rağmen Bursaspor’u bu dertten kurtaracağız. Şu an yönetim listesini oluşturuyoruz, bunu oluştururken de ince eleyip sık dokuyoruz. Bursaspor’u Bursalılarla yönetmezseniz ne başarılı olursunuz ne de bu borçlardan kurtulursunuz. Bizim hedefimiz kulübümüzü Bursalılarla birlikte yöneterek borcunu tamamen silmek. Bunun için belirli projelerimiz hazır.
"BORÇSUZ BURSA TAHAHHÜDÜ VERSİNLER, ÇEKİLİRİM!"
Başkan olmanız halinde yapmayı planladıklarız neledir ?
Öncelikle "Bursaspor’un borcunu ben sileceğim" tahahhütünü verdiğimi hatırlatmak isterim. Diğer başkan adayları İbrahim Yazıcı ve Lemi Keskin’in de bu tahahhütü vermesi halinde kesinlikle başkan adaylığından çekileceğim, ancak bu tahahhütün verilmemesi durumunda ise diğer başkan adaylarının adaylıktan çekilmesini ve Bursaspor’un önünü açmaları gerektiğini düşünüyorum. Bursaspor’da başkanlık koltuğu kutsal bir makamdır. Sayın Yazıcı ve Keskin bu işin altından kalkamazlar. Bu isimler seçilmesi halinde Bursaspor’un borcu daha da artabilir. Benim onlara buradan bir çağrım var. Eğer görev süreleri içerisinde bu borcu sileceklerinin tahahhütünü veremiyorlarsa biran önce çekilip, Bursaspor’un önünü açmaları lazım.
"MİRANDA OLAYI AÇIKLANMALI"
Zamanında kulübe 500 milyar lira veren Mehmet Şentürk gibi Bursaspor sevdalılarının şu günlerde 75 TL üyelik aidatını ödemediği gerekçesiyle üyelikten düşürülmesinin üzüntü verici olduğunu da sözlerine ekleyen Çelik, menajer Miranda olayının da biran önce açıklığa kavuşmasını beklediklerini söyledi. Miranda’nın elinde kulübün 500 milyar liralık seneti bulunduğunu yineleyen Çelik, “O zaman Bursaspor Brezilyalı oyuncuları 5 milyon TL’ye transfer etmiş gözüküyor. Bu çok büyük bir rakam. Başkan Yazıcı’nın çıkıp bu olayı açıklamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
"VOLKAN VE SERCAN'I SATMAK KULÜBÜ KARANLIĞA GÖTÜRÜR"
Bursaspor'un gündeminde şu sıralar Sercan ve Volkan satışı var, fikriniz nedir?
Volkan Şen ile Sercan’ın satmak kulübü karanlığa götürecektir. Gençlerimizi satarak bir yere varamayız, onlara sahip çıkmalıyız.
Ertuğrul hocanın bazı oyuncuları izlemeye aldığını biliyoruz.
Ertuğrul Sağlam’ın istediği tüm oyuncuları alacağız. Bu konuda herhangi bir problemimiz yok.
2. Başkan olarak görev yaptığınız bir yönetim kurulundan başkan adayı olarak çıkıyorsunuz. Bu yönetimle devam etmeyi düşünmediniz mi?
Mevcut yönetimden bazı arkadaşlar benim listemde... Bugüne kadarki şikayetlerimiz yönetim kurulunda bulunan arkadaşlardan değil; yönetim tarzından kaynaklanıyor. Amacımız yönetim tarzının değiştirilmesi.
Bursaspor’un uzun süredir yıldız oyuncu sıkıntısı var. Yıldız bir oyuncu transfer etmeyi düşünüyor musunuz?
Transfer tamamen hocanın inisiyatifinde olan bir konu. İstediği tüm oyuncuları transfer edeceğiz.
"BAŞKAN BİRÇOK KONUDA YÖNETİME BİLGİ VERMEDİ"
Başkan Yazıcı ile ilgili sıkıntılarınızı daha önce de dile getirmiştiniz. Yazıcı 1.5 sene boyunca kulübü tek başına mı yönetti size göre?
Birçok konudan yönetim kurulunun haberi olmadığını söyleyebilirim. Örneğin Miranda konusu tamamen yönetim kurulunun dışında gelişmiştir. Biz Miranda'yı mı transfer ettik; yoksa onun elinde bulunan futbolcuları mı anlayamıyorum. 500 bin dolar senet nereden çıktı?
Peki 1.5 sene boyunca yönetim nakit sıkıntısı yaşadı. Yazıcı 3 senelik yetki alırsa finans problemini sizce nasıl çözer?
Bursaspor tarihinde yapılmış en büyük yardım kampanyası bu dönemde olmuştur. Ancak borçlarımız hiç azalmamıştır tablo ortada.
Son olarak Bursaspor genel kurul uyelerine vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Genel kurul üyelerinin sağduyulu davranacaklarına inanıyorum. 31 Mayıs 2010 tarihinde yapılan mali genel kurulda Bursaspor'un tüm borçlarının silinmiş olacağını, icraya intikal etmiş borçlar da dahil olarak sıfırlanacağının taahhüdünü veriyorum.