Kullanıcı











- Katılım
- 7 Kas 2009
- Mesajlar
- 17,322
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim


Malzemeler
- 1 kg. dil balığı filetosu
- 250 gr. somon filetosu
- 1 bağ pazı
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 3 adet limonun suyu
- Tuz,karabiber
- Fesleğenli Sos İçin:
- 1 demet taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal yeşil soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dal maydanoz
- 1 kahve fincanı su
- Tuz,karabiber
Süre:40 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin. Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin.
Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin. Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın.
Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerleştirin.
Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
- 1 kg. dil balığı filetosu
- 250 gr. somon filetosu
- 1 bağ pazı
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 3 adet limonun suyu
- Tuz,karabiber
- Fesleğenli Sos İçin:
- 1 demet taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal yeşil soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dal maydanoz
- 1 kahve fincanı su
- Tuz,karabiber
Süre:40 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin. Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin.
Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin. Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın.
Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerleştirin.
Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
