Somonlu Dilbalığı Filetosu

Durumu:

Almeria

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Beğeniler
0
Favori Oyun
Meslek
Discord
İsim
Feedback: 0 / 0 / 0


Malzemeler
- 1 kg. dil balığı filetosu
- 250 gr. somon filetosu
- 1 bağ pazı
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 3 adet limonun suyu
- Tuz,karabiber
- Fesleğenli Sos İçin:
- 1 demet taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal yeşil soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dal maydanoz
- 1 kahve fincanı su
- Tuz,karabiber

Süre:40 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin. Pazı yapraklarını kaynar suya atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarın. Damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin.

Diğer filotoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin. Alüminyum folyaya sıkıca sarıp 15 dakika buharda veya suda haşlayın.

Fesleğenli sosu hazırlamak için; bütün malzemeyi blenderden geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla verevine dilimleyin. Sosun üzerine yerleştirin.

Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif şekilde yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
 


 

 
Üst