Hoş geldiniz!

ForumExe'ye kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

Somon Baligi (Marine edilmis)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -AUXERRE. `
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 172

-AUXERRE. `

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
15
EXE RANK
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Feedback: 0 / 0 / 0


Malzemeler:

2 adet somon filetosu (her biri 400 gr.)

1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş sarmısak
3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Japon soya sosu veya normal soya sosu
1 su bardağı sake (pirinç rakısı) veya beyaz şarap


Yapilisi:


Somon filetolarının derileri çıkarılır ve 1 cm.lik dilimler halinde dikine olarak kesilir.

Zencefil rendelenir.
Soğan ve sarmısaklar soyularak ince ince kıyılır.
Bir kaseye, zencefil, sake, sarmısaklar, soğanlar, şeker, tuz ve soya sosu konur.
Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırılır.
Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimleri tek bir sıra halinde dizilir. Üzerine marinad sosu dökülerek,alüminyum kağıtla örtülür.
Buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra, marine edilmiş somonlar bir servis tabağına dizilir,
zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süslenerek soğuk servis yapılır.
 


 

 
Geri
Üst