SMS'ler kozmik odada

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Almeria
TFF, savcılıktan Emre Belözoğlu'nun SMS'i ve Can Arat ile Uğur Uçar'ın 'Şike teklifi aldık' ifadelerini istedi. Yeni klasörler gelince Kurul, raporuna son şeklini verecek
Futbolda devam eden şike soruşturmasında ikinci perde... Özel yetkili savcılıktan 21 Temmuz'da 26 klasör delil ve belge alan Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci parti klasörler için de istekte bulundu. Federasyon, o tarihten sonra emniyete ve savcılığa ifade veren kişilerin savunmalarını ve belgelerini bekliyor. Bir-iki gün içinde gelmesi beklenen deliller hemen Etik Kurulu'na sunulup Kozmik Oda'ya konacak.
Peki bu belgeler neler? Hatırlanacağı gibi 21 Temmuz günü Özel Yetkili Savcılık, TFF'ye 26 klasörden oluşan dellileri getirmiş, bu belgeler özel şifre ile girilen ve sadece 5 Etik Kurulu üyesinin girebildiği Kozmik Oda'ya konulmuştu. 3 haftadır bu odada çalışan Etik Kurulu'nun 10 gün içinde karar vermesi bekleniyordu.

SENİ ALDIRIRIM HA! SÖZÜ VAR

Etik Kurulu, TFF'ye bir rapor hazırlayabilmek için yeni delilleri de istedi. Yeni deliller arasında en çok merak edilen ise Emre Belözoğlu'nun Kağan Söylemezgiller'e attığı idida edilen BBM mesajları.. Emniyet 'Seni aldırırım ha! Fazla zorlama' içeriğinde ve şike amaçlı yazıldığı iddia edilen mesajın menajer Ekrem Okumuş'un Blackberry'sinden atıldığının tespit edildiğinin belgelendiğini açıklamıştı.

UÇAR'IN 'ŞİKE' TEKLİFİ İDDİASI

İşte sms olayı ile ilgili tüm emniyet ve savcılık belgeleri TFF'ye gelecek, bu belgeler Etik Kurulu'na sunulacak. Yine Uğur Uçar'ın 'Bana şike teklif ettiler', Can Arat'ın 'Cemil Turan ağabey bana şike teklif eder diye telefonumu hemen kapattım' gibi yüzde yüz delil sayılmayan ama bilgi içerikli ifadeler de yer alıyor. F.Bahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, İdari Menajer Hasan Çetinkaya, tutuklu olan Sivas kalecisi Korcan'ın ağabeyi İlhan Çelikay, eski hakem Zafer Önder İpek'in de ifadeleri TFF Etik Kurulu'na gelecek.
İşte bu yeni belgelerin ışığında Etik Kurulu kararını verecek. Kurula 5-6 klasör daha gelmesi bekleniyor. İncelemelerin uzaması olasılığı da gündeme gelebilir.

Ağustos sonuna kadar karar verİlecek
Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, şike soruşturmasıyla ilgili verilecek karar konusunda tarih verdi. Gümüşdağ, federasyon bünyesindeki değerlendirmeleri kısa bir zaman içinde tamamlayacaklarını, herkesin sürecin neticelenmesini istediğini ifade ederek, 'Etik Kurulu yoğun bir şekilde çalışmakta. Zaman zaman Sayın Başkan ve federasyon olarak açıklamalar yapıyoruz. İnanıyorum ki ağustos ayının sonuna kadar, inşallah en yakın tarihte futbol adına en doğru kararı vermeye çalışacağız' dedi.

BAŞKA ERTELEME DÜŞÜNMÜYORUZ

TFF Başkanvekili, 9 Eylül'e ertelenen liglerin başlama tarihinde bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini belirterek, 'Çok önemli bir durum olmadığı sürece de fazla bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz' ifadesini kullandı.

Federasyonda kritik toplantı
TFF Yönetim Kurulu, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında yarın kritik bir toplantı yapacak. Toplantıda Etik Kurulu'ndan gelen ön raporlar incelenecek. TFF yönetim kurulu üyeleri arasında kurulun verdiği bilgilerin değerlendirmesi yapılacak. Futbol Federasyonu şike konusunda kararını Etik Kurulu'ndan gelecek nihai rapordan sonra verecek.

Geri