Sivasspor mutlu başlamak istiyor

20
EXE RANK

` La[S]T.# ~ @FENA ;;

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
` La[S]T.# ~ @FENA ;;
Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Karabükspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, hazırlıklarını tamamladı. Takım KaptanıHayrettin Yerlikaya, "Lig atmosferi ç ok farklı. Karabük'tan galibiyetle dönerek fikstürü avantaja dönüştürmek istiyoruz." dedi.

Ligin ilk haftasında deplasmanda oynayacağı Kardemir Karabükspormaçıyla sezona merhaba diyecek olan Sivasspor hazırlıklarını bugün sabah kulüp tesislerinde yaptığı çalışmayla tamamladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan çalışmaya sakatlıkları bulunan Kerim ve Rada dışındaki tüm oyuncular katıldı. Çalımbay son antrenmanda savunma kurgusu ile kanat zortaları ve kaleye şut çalışması üzerinde durdu. Transferin son gününde kiralık olarak Celtic'ten kadroıya dahil edilen golcü oyuncu Rasmussen etkili vuruşlarıyla dikkat çekti. Antrenman sonrası değerlendirmelerde bulunan Takım Kaptanı Hayrettin Yerlikaya uzun bir aradan sonra ligin start aldığını belirterek, "Uzun bir sürecin ardından lige iyi başlamak istiyoruz. Nasıl başlarsanız öyle devam ediyor lig. Onun için iyi başlamak istiyoruz. hazırlık maçlarımız gayet iyi geçti. Güzel bir hazırlık dönemimiz vardı. Hazırlık maçlarımız iyi geçti. Sakat arkadaşlarımız iyileşti, ara bize biraz daha iyi geldi. İnşallah Karabük deplasmanında alacağımız bir galibiyetle fikstürü kendi lehimize çevirmek istiyoruz. Kendi açımızdan iyi bir fikstür olduğunu düşünüyoruz. Karabük maçı ilk maçımız. Oradan iyi bir sonuçla dönmek, kazanamasak bile kaybetmemek istiyoruz. İnşallah umduğumuzu alır gelir ve fikstür avantajımızı değerlendiririz." dedi. Lig atmosferini özlediklerini vvrgulayan tecrübeli oyuncu, "Ne kadar hazırlık maçı da oynasak, taraftarımız önünde de oynasak lig atmosferi çok çok farklı. Oynadığımız maçlar da zevk veriyordu ama sonuçta lig olmadığı için insanlar üzerinde bir baskı ve sıkılma vardı. Bu sıkılmayı attığımızı düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda bunu belirtik. 'Lig havası başka olur hazırlık maçlarına benzemez' dedik. İnşallah ligle birlikte bu arayı en iyi şekilde değerlendirdiğimizi herkese gösteririz." diye konuştu. 3 yıl önceki şampiyonluk adayı takımdan yşalnızca kendisinin kaldığı hatırlatılan Yerlikaya, "Geçen sene ikinci yarı ile birlikte iyi bir çıkışımız vardı, toparlanma sürecine geçmiştik. O takımdan 4-5 arkadaşımız gitti 10 tane yeni isim geldi. Şampiyonluğa oynayan kadrodan bir ben kaldım diye diye bir şey yok. Sonuçta hepimiz profesyonel insanlarız. Yer değiştiren insanlarız. Gelen arkadaşlarımızla güzel bir uyum sağladık. İnşallah onlarla birlikte şampiyonluğa oynayan bir kadro daha oluştururuz." diye konuştu.

Sivasspor'a bu sezon kiralık olarak Gençlerbirliği'nden gelen Mahmut Boz ise, ilk maçların genellikle zor olduğunu belirterek, "Karabük de iyi bir deplasman. 15 gündür yaptığımız çalışmalarda tek amacımız Karabük'ten 3 puan almak. Hedef bu ama yenemiyorsak bile puanla dönmek istiyoruz. Ama biz 3 puana göre hazırlanıp ona göre konsantre olduk. İnşallah 3 puanla döneriz." dedi. Sivasspor'da uyum sorunu yaşamadığını belirten genç oyuncu, "Rıza hoca sayesinde buradayım. Onun emeği var burada olmamda. Beni güzel karşıladılar. Takımdaki arkadaşlık çok iyi. Hemen aralarına aldılar ben de uyum sağladım. Bir uyum sorunu yaşamıyorum şu anda. Şans bulunca da kendim için ve takım için her şeyi sahada uygulamak istiyorum." şeklinde konuştu. Kırmızı-Beyazlılar öğlen yemeğinin ardından otobüsle Karabük'e hareket etti. Sivasspor'da ameliyat olan ve uzun süre takımdan ayrı kalacak olan Diallo ve Pedriel'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Rada ve Kerim Zengin de Karabük maçının kadrosunda yer almayacak. Kayserispor ile oynanan Cumhuriyet Kupası maçında burnu kırılan Uğur Kavuk'un ise maskeyle oynayabileceği bildirildi.

Geri