17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler
1 kg un
2–3 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 su bardağı yoğurt
2–3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Unu geniş bir kaba eleyip, tuz ve su ekleyerek yoğurarak hamur yap. Hamuru bezelere böl ve aç. Açılan yufkaları yarı kurutarak ince rulolar şeklinde katla. 3–4 cm eninde kes. Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde cam bir fırın tepsisine diz. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdir. Ateşin üzerinde tepsiyi çevirerek biraz ısıt ve servis yaparken üzerine erimiş tereyağı gezdir. Kırmızı toz biber veya birazcık domates salçası bu yağa eklenebilir.
Not: Yufkalar önceden hazırlanıp saklanır. Ramazan ayının vazgeçilmezi olarak sofralarda yer alır.
1 kg un
2–3 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 su bardağı yoğurt
2–3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Unu geniş bir kaba eleyip, tuz ve su ekleyerek yoğurarak hamur yap. Hamuru bezelere böl ve aç. Açılan yufkaları yarı kurutarak ince rulolar şeklinde katla. 3–4 cm eninde kes. Kesilen kısımlar üste gelecek şekilde cam bir fırın tepsisine diz. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdir. Ateşin üzerinde tepsiyi çevirerek biraz ısıt ve servis yaparken üzerine erimiş tereyağı gezdir. Kırmızı toz biber veya birazcık domates salçası bu yağa eklenebilir.
Not: Yufkalar önceden hazırlanıp saklanır. Ramazan ayının vazgeçilmezi olarak sofralarda yer alır.