Sıcak mercimek ve pirinç salatası

19
EXE RANK

By BuRç-X #

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
19,798
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
By BuRç-X #
Açıklama

Mercimek ve pirinci ayrı tencerelerde, taneleri ancak yumuşayıncaya kadar kaynatın; süzün. Bu arada, soğan ve sarımsağı zeytinyağı ve tereyağın içinde 30 dakika kısık ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar kavurun.
Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı Basmati pirinci
4 büyük boy kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
1 diş sarımsak, dövülmüş
1 su bardağı zeytinyağı
50 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı tarçın, öğütülmüş
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı kimyon, öğütülmüş
2 tatlı kaşığı kişniş, öğütülmüş
3 taze soğan, doğranmış
tuz ve taze çekilmiş karabiber


Tarifi


  1. Mercimek ve pirinci ayrı tencerelerde, taneleri ancak yumuşayıncaya kadar kaynatın; süzün.
  2. Bu arada, soğan ve sarımsağı zeytinyağı ve tereyağın içinde 30 dakika kısık ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar kavurun.
  3. Tarçın, kırmızıbiber, kimyon ve kişnişi karıştırarak ekleyin ve bir süre daha pişirin.
  4. Soğan ve baharat karışımını iyice süzdüğünüz mercimek ve pirinçle karıştırın. Doğranmış taze soğanı karıştırarak ekleyin ve öğütülmüş karabiberle tatlandırın.
  5. Sıcak servis yapın.
NOT: Çok çabuk pelteleştiği için kırmızı mercimek kullanmayın. Mercimeği pişirmeden önce suda bekletmenize gerek yoktur ama bir süre suya tutulması gerekebilir.
 
Geri
Üst