ShéBzé c0rbasS! .

0
EXE RANK

# netbiLgini ~

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
28 Ara 2008
Mesajlar
970
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
# netbiLgini ~
Malzemeler
- 1 adet büyük kereviz
- 2 adet havuç
- 2 demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
- 1 çay bardağı margarin
- Tuz
- 1 adet defne yaprağı
- 6 dilim kepekli ekmek
153.jpg

Süre:45 dk - 6 KişilikYapılışıSebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın. Kerevizi küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz yapraklarını ince ince kıyın. Havucu küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritip kereviz, havuç, maydanoz, soğan ve biberiye ekleyip hafifçe kavurun. 4-5 çorba kaşığı su ilave edip pişirin. Ardından 1,5 lt su ekleyip defne yaprağını da ilave ettikten sonra 15 dakika kadar pişirin. Kereviz yapraklarını tencereye ilave edip tuzla tatlandırın.

Kalan margarini bir tavada eritin. Ekmek dilimlerini 175C ayarlı fırında birkaç dakika kadar bekletin. Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin. Çorbayı önceden ısıtılmış servis tabaklarına paylaştırın. Margarinli ekmek eşliğinde servis yapın. Dilerseniz çorbayı servis yapmadan önce biberiye ile süsleyin.
 
Geri
Üst