Sepette Bezelye

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
Sepette Bezelye

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem Yarım kg patates
250 gr köftelik kıyma
1 Su bardağı iç bezelye
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı
356.jpg

  • Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın.
  • Bol yağda kızartıp bir tabağa alın.
  • Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin.
  • Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzünve rendeleyin.
  • Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın.
  • Kızarmış patatesleri servis tabağına alın.
  • Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin.
  • Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst