15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Sepette Bezelye
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem Yarım kg patates
250 gr köftelik kıyma
1 Su bardağı iç bezelye
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem Yarım kg patates
250 gr köftelik kıyma
1 Su bardağı iç bezelye
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı

- Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın.
- Bol yağda kızartıp bir tabağa alın.
- Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin.
- Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzünve rendeleyin.
- Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın.
- Kızarmış patatesleri servis tabağına alın.
- Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin.
- Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.