20
EXE RANK
Method
Fexe Kullanıcısı
5 kişilik
Malzemesi:
-500 gr. semizotu (yaprak ve
sapları kalmlanndan seçilmiş)
-500 gr. bakla filizi
-tuz
-500 ml. sirke (2 su bardağı).
Yapılışı:
1.Semizotu ve bakla filizlerini kesip, temizleyin. Bol su ile birkaç kez yıkayıp, süzdürün.
Tencerede tuzlu su kaynatın. Her ikisini de kaynar suya atıp, 5 dakika haşlayarak süzgece çıkarın.
2.Haşlanmış sebzeleri kavanozlara doldurun. Kavanozlann üzerini sirke ile tamamlayın.
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
3.Turşuyu 10 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.
alıntı
Malzemesi:
-500 gr. semizotu (yaprak ve
sapları kalmlanndan seçilmiş)
-500 gr. bakla filizi
-tuz
-500 ml. sirke (2 su bardağı).
Yapılışı:
1.Semizotu ve bakla filizlerini kesip, temizleyin. Bol su ile birkaç kez yıkayıp, süzdürün.
Tencerede tuzlu su kaynatın. Her ikisini de kaynar suya atıp, 5 dakika haşlayarak süzgece çıkarın.
2.Haşlanmış sebzeleri kavanozlara doldurun. Kavanozlann üzerini sirke ile tamamlayın.
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
3.Turşuyu 10 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.
alıntı