17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 150 gr Semizotu
- 2 Su Bardağı Nohut
- 4 Diş Sarmısak
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Su, Tuz
Yapılışı
Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayın. Sarımsakları havanda döverek, yoğurda ekleyin. Yoğurda çok az su ilave edin. Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpın.
Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasının üzerine koyup, keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm aralıklarla doğrayın. İri İri doğradığınız semizotunu ve tuzu, çırptığımız yoğurdun içine ilave edin.
Hepsini karıştırdıktan sonra kaselere doldurun. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yanında servis yapın.
- 150 gr Semizotu
- 2 Su Bardağı Nohut
- 4 Diş Sarmısak
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Su, Tuz
Yapılışı
Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayın. Sarımsakları havanda döverek, yoğurda ekleyin. Yoğurda çok az su ilave edin. Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpın.
Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasının üzerine koyup, keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm aralıklarla doğrayın. İri İri doğradığınız semizotunu ve tuzu, çırptığımız yoğurdun içine ilave edin.
Hepsini karıştırdıktan sonra kaselere doldurun. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yanında servis yapın.