Şekerli Tart

2
EXE RANK

By Lim[10]

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 May 2009
Mesajlar
2,144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
By Lim[10]
sekerlitart(1).jpg

MALZEMELER
2 adet tart

HAMUR
• 1 paket Yuva Yaş Maya (42 g)
4.5 su bardağı un (500 g)

2.5 çay bardağı süt (250 g)

1 tatlı kaşığı tuz (10 g)

1 adet yumurta

4 yemek kaşığı tereyağı (80 g)

2 yemek kaşığı şeker (40 g)


GARNİTÜR
3 yemek kaşığı tereyağı (60 g)

1/2 su bardağı şeker (100 g)



HAMURUN HAZIRLANIŞI
Süt ve yumurtayı bir kasede çırpın. Başka bir kapta un, şeker, tuz, maya ve çırpılmış yumurtalı sütü yoğurun. Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat bekletin. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve merdane ile açarak, yağlanmış ve unlanmış iki ayrı tart kalıbına yerleştirin. Kalıpların üzerini nemli bir bezle örterek, kabarması için 1 saat bekletin.

GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Kabarmış hamurların üzerine parmaklarınızla bastırarak delikler açın. Hamurun kenarına gelmeyecek şekilde üzerine şeker serpin. Aynı şekilde tereyağını küçük parçalara bölerek tartların üzerine yerleştirin. 220 °C fırında 20 dk pişirin.
 
Geri
Üst