Hoş geldiniz!

ForumExe'ye kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

Şeker saplı kızarmış muz

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -AUXERRE. `
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 258

-AUXERRE. `

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
15
EXE RANK
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Feedback: 0 / 0 / 0




Malzeme
- 2-3 adet muz (veya 4 adet elma)
- 115 gr un
- 120 ml su
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 115 gr şeker
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Muzların kabuklarını soyup, yuvarlak veya oval dilimler şeklinde kesiniz. Üzerlerine biraz un gezdiriniz. Kalan unu derin bir kap içersinde su ile karıştırınız.

Son olarak çırptığınız sulu una, çırpılmış yumurtayı ekleyip iyice karıştırınız. (Koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar)


WOK’un içinde yağı kızdırın. Muz dilimlerini sosa batırıp, kızgın yağda kızartınız. Kızaran muzları peçeteli tabağa çıkarıp, yağını süzünüz. WOK’daki yağı boşaltınız.


Şeker ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup, şekeri yağın içinde eritiniz ve karamel haline gelinceye kadar pişiriniz. En son olarak kızarmış muzları ekleyip, iyice karıştırınız.


Servis yapmadan önce karamelize olmuş muzları, bir kase içindeki suya batırıp çıkarıp, karamelin donmasını sağlayın. Çıtır, çıtır olmuş bir şekilde servis edin.


NOT : Muz yerine elma da kullanabilirsiniz.
 


 

 
Geri
Üst