2
EXE RANK
FİREMAN ;
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 5 Ocak 2010
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
Şeker hastalan doktor tarafından kendilerine verilen diyete mutlaka uymak zorundadırlar
ÖnerilenBir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış aslanpençesi (saplan) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün birer çorba kaşığı alınır
* Bir litre suyun içine 15-20 adet ardıç (meyvesi) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış su sinir otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı alınır
* Bir miktar keçisakalı yıkanıp
temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen özsuyu yemeklerden önce bir çay bardağı suyun içine beşer damla damlatılarak içilir
* Bir miktar tere otu yıkanıp
temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen özsuyu yemeklerden önce bir çay bardağı suyun içine beşer damla damlatılarak içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kereviz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış zeytin yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ikişer çorba kaşığı alınır
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mürver filizi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek geceleri yatmadan önce bir çay fincanı içilir
* İki litre soğuk suyun içine iki avuç ince kıyılmış çobanüzümü yaprağı katılıp on iki saat bekletilmesinin ardından bir litresi kaynatılır ve soğuk yansıyla karıştırılır
Günde üç öğün birer çay bardağı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış labada kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün tok kamına birer çay fincanı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış enginar yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün tok kamına birer çay fincanı içilir
* Üçer silme yemek kaşığı (hepsi ince kıyılmış veya havanda dövülerek ezilmiş) karanfil kökü
parmak otu birer silme yemek kaşığı çoban üzümü
böğürtlen yaprağı iki silme yemek kaşığı kurutulmuş yeşil fasulye kabuğu
katılıp iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer su bardağı içilir
Çoban üzümü yapraklan meyvelerin olgunlaşmasından önce toplanmalıdır
* Bir litre ılık suyun içine ince kıyılmış 2-3 baş soğan katılıp sekiz saat bekletildikten sonra süzülerek günde üç öğün yemeklerden önce birer çay fincanı içilir
* Bir su bardağıı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kekik ve tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek sabah kahvaltısından yarım saat önce içilir
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra
süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından
günde üç Öğün yemeklerden önce birer çorba kaşığı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün yemeklerden önce birer çorba kaşığı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kuşkonmaz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir
İyi bir diyet besini olmasından ötürü kuşkonmaz direkt olarak da yenilebilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı rezene tohumu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün yemeklerden önce birer çorba kaşığı içilir
* Bir litrelik beyaz şarabın içine çok ince kıyılmış iki avuç pırasa (yeşil uç kısımlan) katılıp ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra bir tam gün boyunca bekletilir
Temiz bir şişeye süzülmesinin ardından günde iki kez
sabah ve akşam birer çorba kaşığı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış böğürtlen yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün tok karnına birer çay fincanı içilir
* İyice ezilmiş bir miktar sanmsak bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek
ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış okaliptüs yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün yanmşar çay bardağı içilir
* Gün içinde aralıklarla on adet kadar aslandişi (saplan) yenir
Saplar çiçekleri ile birlikte yıkandıktan sonra çiçekler koparılır ve saplar yavaş yavaş çiğnenerek yenir
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ökse otu katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra
süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından
günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere yanmşar çay fincanı yudumlanarak içilir
* Bir İitre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kasık otu (çiçek ve yaprakları) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün tok karnına birer çay fincanı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mersin yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir
* Her gün kavrulmuş fıstık yenir
* Taze salatalık veya havuç suyu sıkılarak içilir

ÖnerilenBir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış aslanpençesi (saplan) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün birer çorba kaşığı alınır

* Bir litre suyun içine 15-20 adet ardıç (meyvesi) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış su sinir otu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çorba kaşığı alınır

* Bir miktar keçisakalı yıkanıp


* Bir miktar tere otu yıkanıp


* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kereviz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış zeytin yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ikişer çorba kaşığı alınır

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mürver filizi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek geceleri yatmadan önce bir çay fincanı içilir

* İki litre soğuk suyun içine iki avuç ince kıyılmış çobanüzümü yaprağı katılıp on iki saat bekletilmesinin ardından bir litresi kaynatılır ve soğuk yansıyla karıştırılır


* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış labada kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün tok kamına birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış enginar yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç Öğün tok kamına birer çay fincanı içilir
* Üçer silme yemek kaşığı (hepsi ince kıyılmış veya havanda dövülerek ezilmiş) karanfil kökü





* Bir litre ılık suyun içine ince kıyılmış 2-3 baş soğan katılıp sekiz saat bekletildikten sonra süzülerek günde üç öğün yemeklerden önce birer çay fincanı içilir

* Bir su bardağıı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kekik ve tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek sabah kahvaltısından yarım saat önce içilir

* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra



* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün yemeklerden önce birer çorba kaşığı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kuşkonmaz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı rezene tohumu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün yemeklerden önce birer çorba kaşığı içilir

* Bir litrelik beyaz şarabın içine çok ince kıyılmış iki avuç pırasa (yeşil uç kısımlan) katılıp ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra bir tam gün boyunca bekletilir



* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış böğürtlen yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün tok karnına birer çay fincanı içilir

* İyice ezilmiş bir miktar sanmsak bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf alkol eklenerek


* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış okaliptüs yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün yanmşar çay bardağı içilir

* Gün içinde aralıklarla on adet kadar aslandişi (saplan) yenir


* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ökse otu katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra




* Bir İitre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kasık otu (çiçek ve yaprakları) katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün tok karnına birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mersin yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay bardağı içilir

* Her gün kavrulmuş fıstık yenir

* Taze salatalık veya havuç suyu sıkılarak içilir
