17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Şehriyeli Pirinç Pilavı
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Malzemeler (4 kişilik)[/FONT]
[FONT="]1 Su bardağı pilavlık pirinç[/FONT]
[FONT="]½ çay bardağı arpa şehriye[/FONT]
[FONT="]Tuz[/FONT]
[FONT="]1 kesme şeker[/FONT]
[FONT="]2-3 damla limon suyu[/FONT]
[FONT="]2 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]Sıcak su[/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
[FONT="]Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 bardak kaynar su ile ıslatın. Yaklaşık 15-20 dakika sonra pirinci süzüp bir iki kere yıkayın ve süzdürün.[/FONT]
Pilav tenceresine zeytinyağı ve arpa şehriyeyi koyup 5 dakika kavurun. Arpa şehriyeler açık kahverengi hale dönüştüğünde süzdürdüğünüz pirinci ve arzu ettiğiniz kadar tuzu ilave edin ve pirinçler şeffaf bir renge bürünene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan pirinçlerin üzerine 1,5 su bardağı kaynar su ilave edin ve 1 küp şeker ve 2-3 damla limon suyu ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Pirinç tamamen suyu çekene kadar kısık ateşte pilavı pişirmeye bırakın. Pirinç tamamen suyunu çektiğinde ocağın altını kapayın. Pişen pilava 2-3 çorba kaşığı soğuk su gezdirip kağıt havlu ve tencerenin kapağı ile kapatıp 10 dakika demlendirin ve sıcak servis yapın.
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Diyetisyen Aysen Arıcan[/FONT]
[FONT="]Diyetistanbul – 0212 347 8930[/FONT]
[FONT="]aysenarican@diyetistanbul.com[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Malzemeler (4 kişilik)[/FONT]
[FONT="]1 Su bardağı pilavlık pirinç[/FONT]
[FONT="]½ çay bardağı arpa şehriye[/FONT]
[FONT="]Tuz[/FONT]
[FONT="]1 kesme şeker[/FONT]
[FONT="]2-3 damla limon suyu[/FONT]
[FONT="]2 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT="]Sıcak su[/FONT]
[FONT="]Yapılışı[/FONT]
[FONT="]Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 bardak kaynar su ile ıslatın. Yaklaşık 15-20 dakika sonra pirinci süzüp bir iki kere yıkayın ve süzdürün.[/FONT]
Pilav tenceresine zeytinyağı ve arpa şehriyeyi koyup 5 dakika kavurun. Arpa şehriyeler açık kahverengi hale dönüştüğünde süzdürdüğünüz pirinci ve arzu ettiğiniz kadar tuzu ilave edin ve pirinçler şeffaf bir renge bürünene kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan pirinçlerin üzerine 1,5 su bardağı kaynar su ilave edin ve 1 küp şeker ve 2-3 damla limon suyu ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Pirinç tamamen suyu çekene kadar kısık ateşte pilavı pişirmeye bırakın. Pirinç tamamen suyunu çektiğinde ocağın altını kapayın. Pişen pilava 2-3 çorba kaşığı soğuk su gezdirip kağıt havlu ve tencerenin kapağı ile kapatıp 10 dakika demlendirin ve sıcak servis yapın.
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Diyetisyen Aysen Arıcan[/FONT]
[FONT="]Diyetistanbul – 0212 347 8930[/FONT]
[FONT="]aysenarican@diyetistanbul.com[/FONT]