9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
MALZEMELER
1Kg sert[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]
1Kg toz şeker
1Adet[COLOR=#660033] limon[/COLOR][COLOR=#660033] limon[/COLOR]un suyu
1 Tatlı kaşığı vanilya
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. İnce ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri[COLOR=#660033] koyun[/COLOR].
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Dilimlediğiniz[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]leri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin. Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu ve[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]leri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın.
NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır.
1Kg sert[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]
1Kg toz şeker
1Adet[COLOR=#660033] limon[/COLOR][COLOR=#660033] limon[/COLOR]un suyu
1 Tatlı kaşığı vanilya
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. İnce ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri[COLOR=#660033] koyun[/COLOR].
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Dilimlediğiniz[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]leri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin. Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu ve[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]leri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın.
NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır.