Şeftalİ reÇelİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
MALZEMELER
1Kg sert[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]
1Kg toz şeker
1Adet[COLOR=#660033] limon[/COLOR][COLOR=#660033] limon[/COLOR]un suyu
1 Tatlı kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın. İnce ince dilimleyin.
Derin bir tencereye toz şekeri[COLOR=#660033] koyun[/COLOR].
Toz şekerin üzerini geçecek kadar su ilave edip şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Dilimlediğiniz[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]leri hazırladığınız şerbete ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Şerbeti çekmesi için bir gece bekletin. Daha sonra şerbetin içinden çıkartıp başka bir kabın içine alın.
Şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatıp[COLOR=#660033] limon[/COLOR] suyu ve[COLOR=#660033] şeftali[/COLOR]leri ilave edin.1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Sıcak olarak reçel kavanozuna boşaltın. Soğuyuncaya kadar ağzını kapatmayın.

NOT: Şeftali, yumuşak bir meyva olduğu için fazla kaynatılırsa çok çabuk dağılır.
 
Geri
Üst