Sebzeli Tavuk Graten

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 2 Adet tavuk göğsü
1 Su bardağı bezelye
1 Adet patates
2 Adet havuç
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Hazırlanışı
  • Tavukları haşlayıp, kemiklerini ayırın.
  • Etlerini didikleyip, ısıya dayanıklı cam bir fırın kalıbına yayın.
  • Patates ve havucu soyup, yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve bezelyelerle birlikte haşlayın.
  • Haşlanmış sebzeleri tepsideki tavukların üzerine ilave edin.
  • Ayrı bir kapta tereyağını eritip, unu kavurun.
  • Üzerine yavaş yavaş süt, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
  • Boza kıvamına gelince ateşten alın.
  • Bu karışımı tepsideki sebzelerin üzerine yayın.
  • Kaşar peyniri rendesini serptikten sonra orta ısılı fırında 25 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst