Sebzeli Patates Sepeti

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 6 Adet iri patates
1 Adet havuç
3 Adet kereviz
2 Dal taze soğan
1 Kase konserve bezelye
4-5 Dal dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet kesme şeker
1 Kahve fincanı su
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
424.jpg

  • Havuç ve kerevizleri temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın.
  • Taze soğanları temizleyip, ince ince kıyın.
  • Bezelyenin suyunu süzün.
  • Dereotunu kıyın.
  • Patatesleri iyice yıkayıp diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  • İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp sepet şekline getirin.
  • Patates içlerini küp küp doğrayın.
  • Patates sepetlerini tencereye dizin.
  • Zeytinyağını tavada kızdırıp taze soğanı sote edin.
  • Kereviz ve havuçları ekleyip kavurun.
  • Küp şeklinde doğradığınız patates içileri, bezelye, tuz, karabiber ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar pişirin.
  • Hazırladığınız karışımı patates sepetlerine doldurun.
  • Üzerine dereotu serpin.
  • 1 tutam tuz serpin.
  • Tavada kalan suyu, limon suyu ve şekeri ekleyip pişirin.
  • Soğuyunca kırmızı pulbiber serpip servis yapın.
 
Geri
Üst