15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 6 Adet iri patates
1 Adet havuç
3 Adet kereviz
2 Dal taze soğan
1 Kase konserve bezelye
4-5 Dal dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet kesme şeker
1 Kahve fincanı su
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1 Adet havuç
3 Adet kereviz
2 Dal taze soğan
1 Kase konserve bezelye
4-5 Dal dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet kesme şeker
1 Kahve fincanı su
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz, karabiber
Hazırlanışı

- Havuç ve kerevizleri temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın.
- Taze soğanları temizleyip, ince ince kıyın.
- Bezelyenin suyunu süzün.
- Dereotunu kıyın.
- Patatesleri iyice yıkayıp diri kalacak şekilde haşlayın.
- Kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
- İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp sepet şekline getirin.
- Patates içlerini küp küp doğrayın.
- Patates sepetlerini tencereye dizin.
- Zeytinyağını tavada kızdırıp taze soğanı sote edin.
- Kereviz ve havuçları ekleyip kavurun.
- Küp şeklinde doğradığınız patates içileri, bezelye, tuz, karabiber ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar pişirin.
- Hazırladığınız karışımı patates sepetlerine doldurun.
- Üzerine dereotu serpin.
- 1 tutam tuz serpin.
- Tavada kalan suyu, limon suyu ve şekeri ekleyip pişirin.
- Soğuyunca kırmızı pulbiber serpip servis yapın.