17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- Yarım kg kuzu eti
- 4 adet küçük patates
- 2 adet havuç
- 3 adet orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, Karabiber, kekik
- 2 su bardağı sıcak su
Süre:55 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Kuzu etlerini yıkayıp tencereye alın. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. 5 dakika daha kavurun, 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.
Bütün sebzeleri küçükçe doğrayıp etlere ilave edin. 3-4 dakika daha kavurun. Kaynamış suyu ekleyin. Tuzu ve baharatı katın. Yarım saat pişirin.
Ocaktan almadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Haşlanmış patatesle servis yapın.
- Yarım kg kuzu eti
- 4 adet küçük patates
- 2 adet havuç
- 3 adet orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, Karabiber, kekik
- 2 su bardağı sıcak su
Süre:55 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Kuzu etlerini yıkayıp tencereye alın. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. 5 dakika daha kavurun, 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.
Bütün sebzeleri küçükçe doğrayıp etlere ilave edin. 3-4 dakika daha kavurun. Kaynamış suyu ekleyin. Tuzu ve baharatı katın. Yarım saat pişirin.
Ocaktan almadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Haşlanmış patatesle servis yapın.