Sebzeli Haşlama Et

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 kg. kemikli koyun eti
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 2 adet limon suyu
- 2 yumurta sarısı
- 1 demet maydanoz
- 3 adet soğan
- 4 su bardağı su
- Tuz,karabiber

Süre:45 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
4-5 bardak suyu kaynatın. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Düdüklü tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirin.

Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir. Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpın. Üzerine limon suyunu ekleyin.

Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştırın. İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip servise sunun.
 
Geri
Üst