15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
(4 Kişilik)
Malzeme:
½ kg. Hamsi
4 adet domates
4 adet kuru soğan
1 demet pazı
4 adet çarliston biber
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet patates
4 su bardağı mısır unu
½ su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
Nane
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Patatesi ve kabağı rendeleyiniz. Diğer sebzeleri ince doğrayınız. Tam***** karıştırıp karışıma mısır ununu, hamsileri ve yağı ilave ediniz.
Fırın tepsisini yağlayıp karışımı eşit bir şekilde tepsiye yayınız. 250oC’a ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.
Notlar:
1. Bu yemek tipik bir Rize yemeğidir.
2. Arzu edenler bu yemeği hiç yağ kullanmadan da yapabilirler.
Malzeme:
½ kg. Hamsi
4 adet domates
4 adet kuru soğan
1 demet pazı
4 adet çarliston biber
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet patates
4 su bardağı mısır unu
½ su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
Nane
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Patatesi ve kabağı rendeleyiniz. Diğer sebzeleri ince doğrayınız. Tam***** karıştırıp karışıma mısır ununu, hamsileri ve yağı ilave ediniz.
Fırın tepsisini yağlayıp karışımı eşit bir şekilde tepsiye yayınız. 250oC’a ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.
Notlar:
1. Bu yemek tipik bir Rize yemeğidir.
2. Arzu edenler bu yemeği hiç yağ kullanmadan da yapabilirler.