17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler (4 kişilik)
4 dilim yağsız dana kontrafile (toplam 350 gr, her bir dilim yaklaşık 90 gr)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber (elinizde sarı biber yoksa yeşilden iki adet kullanabilirsiniz)
1 adet kırmızı tatlı biber
2 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Kıyılmış soğan, sarımsak, karabiber ve zeytinyağını karıştırın ve etleri bu karıma yatırın. Siz sebzeleri hazırlayana kadar etleri buzdolabında bekletin. Biberleri ve domatesleri yıkayıp jülyen doğrayın.
Izgara tavası, tost makinesi ya da dumansız ızgara tencerenize etleri koyup 15 dakika pişirin. Etler suyunu çekmeye başladığı sırada biberleri ekleyin. Biberler hafif ölünce etin sertliğini kontrol edin, eğer yenilecek kıvama geldiyse domatesleri ekleyip etlerle karıştırın. Arzu ederseniz kekik serperek yanında bol salata ile sıcak servis edin
4 dilim yağsız dana kontrafile (toplam 350 gr, her bir dilim yaklaşık 90 gr)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber (elinizde sarı biber yoksa yeşilden iki adet kullanabilirsiniz)
1 adet kırmızı tatlı biber
2 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Kıyılmış soğan, sarımsak, karabiber ve zeytinyağını karıştırın ve etleri bu karıma yatırın. Siz sebzeleri hazırlayana kadar etleri buzdolabında bekletin. Biberleri ve domatesleri yıkayıp jülyen doğrayın.
Izgara tavası, tost makinesi ya da dumansız ızgara tencerenize etleri koyup 15 dakika pişirin. Etler suyunu çekmeye başladığı sırada biberleri ekleyin. Biberler hafif ölünce etin sertliğini kontrol edin, eğer yenilecek kıvama geldiyse domatesleri ekleyip etlerle karıştırın. Arzu ederseniz kekik serperek yanında bol salata ile sıcak servis edin